tiistai 19. heinäkuuta 2011

Meikkirutiini askel askeleelta

Hei kaikki!

Tänään piiitkän tauon jälkeen iso postaus, jossa askel askeleelta meikkitutorial - miten minä sen teen ja mitä tuotteita siihen käytän. Luvassa siis PALJON kuvia, ja valitettavasti mun naamaani. Koittakaa kestää. Klikkailkaa kuvia isommaksi, että saatte tarkempaa kuvaa. 

Käytin tätä meikkiä viikonloppuna mennessäni baarittelemaan, mutta tämä on ihan jees meikki mihin tahansa muuhunkin tapahtumaan. Juhliin, häihin, kihlajaisiin ym. Sen verran pitää sanoa, että tässä meikissä käytetään paljon kosmetiikkaa. Jos kasvosi ja silmäsi kestävät kontrastia ja yleisesti ottaen tummaa meikki, seuraava meikki sopii sinulle. Let's begin.Ekaks mä tietysti pesen kasvot, poistan edelliset meikit sun muuta. Puhtaalle iholle on parempi tehdä pitkäkestoinen ja esimerkiksi pientä tnassi-hikoilua kestävä meikki. Tai noh, mikä meikki tahansa oikeastaan on aina hyvä tehdä puhtaisiin kasvoihin.

Kuvassa nro 1. olen laittanut puhtaille kasvoille ensin silmien alle concealeria (tämänkin voi jättää pois jos siltä tuntuu) levittänyt sen sormin ja levittänyt meikkivoiteen perus meikkivoidesienellä. Olen joskus käyttänyt meikkivoidesivellintäkin, mutta aina jostain syystä pidän enemmän sienen käytöstä. Kasvot näyttävät muuta kroppaa vasten aika vaaleilta, mutta asia korjaantuu myöhemmin. Kuvassa nro 2 noi mitä itte käytän pohjana.


Sitten siirrytään osioon, jossa pohjustus kiinnitetään. Päälle siis ihan normi puuteria, isolla vipalla koko kasvot lävitse, ettei missään näy rumia puuterirajoja. Seuraavaksi bronzer. Itse laitan tuolla samalla isolla vipalla. Lopuksi hieman kesän -ja kimaltavan meikin- takia hieman hilettä kasvoihin, samoihin kohtiin kuin bronzeriakin. Tämän vaiheen jälkeen kasvojen värisävy sointuu kropan väriin.
Seuraavaksi kulmakarvat. Edellisissä postauksissa oonkin maininnut, että teen kulmani nykyään siveltimellä ja ihan perus mustalla luomivärillä. Sivellin on "semikova", jossa viistomainen kärki. Sori vähä epätarkka kuva.Kulmat valmiina. Aluksi suin omat karvat vähä paremmin kulmakarvaharjalla, etteivät rehota joka suuntaan. Sitten tehdäänkin kulmat kuntoon luomivärillä ja siveltimellä. (Niin ja tosiaan, mun kulmat ei oo koskaan symmetriset, mutta ihan hyvät noistakin mun mielestä tuli, ei aina jaksa niin välittää.. Eihän rinnatkaa oo koskaan täysin symmetriset ;>)


Sitten alkaa osuus, jossa tehdään luomiväreille pohja. Kulmien alle laitoin vaaleaa kimallekynää (tämän osuuden voit jättää pois kokonaan) ja liikkuvalle luomelle valkoista kajaalia. Valkoisen kajalin sijasta voit käyttää vaikkapa nestemäistä valkoista luomiväriä - tärkeintä on, että pohja jolle luomivärit kiinnitetään on tasainen ja valkoinen.


Lisään valkoista kajalia aina myös silmän sisäkulmaan ja osaltaan myös silmän alle. Kun kajalkynä on pehmeää, voi sitä jo tässä vaiheessa hieman sormellä levittää. Klikkailkaapa suuremmaksi.

Seuraavaksi valmistellaan liikkuvan luomen sisäkulma valkoisella luomivärillä. Tähän voi käyttää mitä tahansa valkoista luomiväriä, kimaltelevaa, mattaa.. Itse olen tottunut aina laittamaan valkoista silmien sisäkulmaan, koska se suurentaa silmiä.


Valkoinen luomiväri on vedetty silmän sisäkulmasta noin luomen puoleen väliin asti. Itse käytin Coastal Scentsin 88 Shimmer Pallettea, kuvassa sävy nro 11.
Ja sitten aloitetaan värien kanssa sotkeminen! Jeeee! :> Tässä vaiheessa ei ole mitään väliä, miten suttuisen näköinen lisätty luomiväri on. Tärkeintä on löytää väreille "omat paikkansa" luomella.Ensin lisäsin samasta paletista sävyä nro 57 puoleen väliin luomea. Seuraavaksi lisäsin sävyä nro 66 & 76 luomen ulkoreunaan. Alaripsien tyveen laitoin sävyä nro 76 (huom. ei koko matkalta, vain noin puoleenväliin asti!)

Päätin vielä tummentaa silmämeikkiä lisää, joten lisäsin luomen ulkoreunaan sävyä nro 88 (mustaa). Ja kyllä, ihan siihen juurilisättyjen sävyjen päälle. Suttuisen näköistä on, mutta eipä haittaa vieläkään. Tässä vaiheessa lisäsin myös kulmien alle kulmaluulle sävyä nro 1, jotta saisin lisää kontrastia ja kulmat erottuisivat enemmän. Klikkailkaa!
Seuraavana vaihe, joka on tärkein koko lopputuloksen kannalta. Häivyttäminen! En voi tarpeeksi painottaa mitne tärkeä tämä vaihe ihan oikeasti on. Häivytyksen avulla luomivärit saadaan siisteiksi ja hyvän näköisiksi. Itse käytän useimmiten sivellintä, mutta myös sormi on ihan yhtä hyvä. Tarkoituksena on saada mahdollisimman symmetriset molempien silmien luomiväreistä.


ps. aika ihanat noi rusketusrajat?? :D 
Ja tältäpä luomivärit näyttävänt hyvän häivyttämisen jälkeen. Halusin kuitenkin vielä tummemat, joten lisäsin vielä tässäkin viaheessa lisää mustaa. Uusi häivytys ja tulos oli astetta tummempi.


Kun luomivärit ovat halutunlaiset, voidaan siirtyä rajausten tekoon. Ennen rajauksien tekemistä on hyvä korjailla kasvoja ja pyyhkiä isolla vipalla varisseet luomivärit pois silmien alta. Tässä vaiheessa voi myös muuten korjailla kasovjen pohjameikkiä, jos siltä tuntuu.
Tää on mun mielestä hyvä kuva, koska se osoittaa, miten paljon rajaukset antaa silmille ryhtiä. Huomioitavia juttuja rajauksia tehdessä on kuitenkin se, että rajauksien tulee olla mahdollisimman kiinni ripsien juurissa. Mitä ohuemmat ja tasaisemmat rajaukset saat tehtyä, sitä yksityiskohtaisempi ja siistimpi koko meikki on. Itse olen sen verran kokenut rajausten tekijä, että saan hyvät kerralla. Harjoitus tekee mestarin! Itse käytän Rimmelin eyelineriä rajausten tekoon.
Halusin vielä lisää kontrastia, joten tein myös alarajaukset eyelinerillä (kyllä, ne pysyvät miljoona kertaa premmin kuin mustalla kajalilla tehdessä). Tämänkin vaiheen voi jättää kokonaan pois, jos siltä tuntuu. Vinkkinä myös se, että itse teen alarajauksista hieman paksummat silmän ulkoreunaa päin mentäessä. Tulee kivan kissamaiset silmät. Ja kun molempien silmien alla on rajaukset ja ripsivärit taivutuksien saattelemana lisätty, olen valmis!
"luonnonvalossa" parvekkeella.

Tämä on siis mun perinteinen meikkirutiini. Ainoa mikä todellisuudessa vaihtelee, on luomivärien sävyt. Lopuksi sitten voi lisäillä huulikiiltoa tai vaikka huulipunaa. Itse en käytä oikeastaan ollenkaan, ei oo vaan mun juttu. 

Toivottavasti saitte tästä kuvakirjosta jotain selvää ja saitte jotain vinkkejä! :D Kysymyksiä otetaan vastaan ja kommentit on aina kivoja.

8 kommenttia:

 1. mun rajaukset on aina sellasta harakan varvasta,ei vain onnistu:DD eikä tuo luomivärikää koskaa oo yhtää ees samaan suuntaan ku sun omat! Ou mai kaat,oot taitava!

  VastaaPoista
 2. Vitsu ku osaas, mutta ku ei :D Koska sä tuut jurvaan taas? Olis kiva nähdä ja olis kyllä kiva päästä sinne sunki työ käymäs, ku en oo vielä ollu.. Missu U!!! <3

  -Tiina-

  VastaaPoista
 3. Laura: joskus pitää vaan vähä sotkee,että pääsee jyvälle. Pidä joskus sellanen sotkupäivä ja koitat vaan kaikkea, mulla oli niitä useinki jossain vaiheessa. Siinä oppi hyvin :)

  Tiina, pitää kattoa ja soitella koska sitä tulis käymään, on niin paljo töitä ettei se onnistu kovin heti :c

  VastaaPoista
 4. Ite muuten tykkään enemmän meikkivoidesiveltimestä, kun sitä nyt on tullu kokeiltua. Saa sotkettua varsinkin näin kesällä kivasti sellaista kimallevoidetta sekaan hyvin, ja levittyy paljo paremmin mitä oon ikänä saanu sienellä laitettua. Eikä tuu liikaa meikkivoidetta nassuun.

  Mä mietin tässä sitä et jos haluaa laittaa luomivärinpohjustusainetta luomille ennen ku meikkaa, niin se kannattaa tehdä vissiin ennen ku laittaa ton valkoisen kajaalin?

  VastaaPoista
 5. Jos käyttää luomivärin pohjustusvoidetta, niin ennen valkoista kajalia. Jos luomivärin pohjustusvoide on jo valmiiksi valkoista, nii voi valkisen kajalin jättää kokonaan pois, ajavat saman asian. Ite oon aina jq ikuisuuden käyttäny valkosta kajalia, koska en oo saanu aikaseksi hommattua luomivärinpohjustusvoidetta. Nyt oon kuitenki tilqnnu jenkeistä sitä veeran suosittelemaa NYXin voidetta. Tuli muuten pqljon halvemmaksi kuin Nelly.comista tilattuna. Nellys 19e +pk, jenkeistä 5e sisältän pk:t.

  VastaaPoista
 6. Nii ja sori kirjotusvirheet, puhelimella vastaaminen on niin takkuista.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! jaa sä tilasit sen :)) vittu ku ois itelläki luottokortti niin meirän tupa hukkuus kaikkeen amerikka tavaraan...

  VastaaPoista
 8. Löysin blogisi googlettaessa jotain. Aivan mahtavia meikkejä, pitää rueta ajan kanssa lukemaan :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...