keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Säänkestävä meikkivinkki

Hola evripadi!

Vielä toinen pikkuentry tälle päivää, jossa haluan puhua tällaisestä pikkuisesta jutusta, jonka oon oppinu vuosien varrella. 

Itse liikun aina töihin pyöräillen tai kävellen, oli sitten sää millainen tahansa. Pahinta on syksyisin ja keväisin, kun sataa ja tulee. Oon kuitenkin keksiny tähän sellaisen meikin, ja varsinkin rajaustekniikan, joka kestää hieman kovemmankin sään. Mun omat silmät tuppaa valumaan tuulessa oikeastaan aina. Sama juttu myös pakkasella, jos esimerkiksi aamusta täytyy lähteä liikkeelle.Aina meikit pitkin poskea, mutta eipä ole enää!

Joka tapauksessa: yleisesti ottaen säänkestävällä meikillä en todellakaan tarkoita mitään järkyttävää pakkelia silmissä, vaan lähinnä kevyttä, mutta kasvojen hyviä puolia imartelevaa ja helppoa meikkiä. Alempana kuvia miten itse meikaan päivinä, jolloin sataa äkeitä taivaan täydeltä.


Eli yleisesti ottaen käytän tosi ihonläheisiä sävyjä, enkä laita silmämeikin alle aikaisemmissa entryissä niin useasti mainitsemaani valkoista kajaalia. Tällaiset ihon sävyyn sopivat luomivärit ovat hyvä valinta myös siinä mielessä, että esimerkiksi levinneet meikit on helpompi korjata. Levinnyt ripsiväri on helpompi  joko ottaa  vanupuikolla pois, kun pohja on valmiiksi tumma, tai sitten levinneet meikit voi omalla tyylillään häivyttää ruskean päälle, jolloin oma meikki vain "tummenee". Tietysti huonolla säällä kantsii käyttää vedenkestäviä meikkejä, mutta itse en ole koskaan oikein innostunut asiasta. 

Tämän lisäksi, rajaukset saa pysymään paikallaan helpommin, kun niitä ei vedä sisäsilmään kokonaan. Klikkailkaapa tuo kuva suuremmaksi, jotta näette miten paljon olen silmälle jättänyt ns. "tilaa valua" niin, ettei muulle meikille satu vahinkoja. Sama juttu pätee silmän ulkokulmassa: rajaus on tahallaan jätetty muutaman millin rajauksen normaalia kohtaa ylemmäksi, jolloin silmällä on myös tilaa valua ulkokulmasta. Alaluomella ei ole rajauksia, eikä ripsiväriä ollenkaan.

Kulmakarvat teen aina ihan normaalisti, koska oon tottunu siihen, etten niitä räplää ja käpäile, vaikka paskaa lentäisi naamaan. Sadepisarat voi helposti painella pois kulmakarvoista ja muualta kasvoista meikkiä vahingoittamatta. Kannattaa myös laittaa normaalia hillitymmin ripsiväriä sadepäivinä, jos ei käytä vedenkestävää, kuten minä.

Tässä meikissä luomivärinä palveli Dermosilin ruskea Devoted-luomiväriduo (hinta 8,10e). Tutustu  tuotteeseen tarkemmin täältä.Laitoin vaaleampaa sävyä koko liikkuvalle luomelle, ja laitoin reiluhkosti ruskeaa silmän ulkokulmaan. alaluomelle ja silmän ymärille (siis tuonne yläpuolelle) ja häivytin. Reiluhkosti, koska sävy on iholla aika vaaleaa, vaikka näytääkin pakkauksessa aika tummalle.

Muutenkin voisin antaa vielä tällaisen pienen vinkin rasvoittuvan ja sekaihon omaaville lukijoilleni. Jos päivän aikana kasvot alkavat kiiltää paljonkin, kannattaa ottaa käsipyyhe ja painella ylimääräinen kiilto ja rasvo iholta siihen. Älä siis koskaan lisää puuteria kiiltävän ihon päälle, koska sama efekti pukkaa puuterin lävitse joka tapauksessa seuraavan tunnin sisällä noin 99 % varmuudella. Lisää puuteri vasta käsipaperilla painelun jälkeen. Sama koskee myös sateessa kastunutta ihoa.Ja tällainen oli sitten tämän päivän tulos. Tack och adjö, tai jotain sinne päin! :)

2 kommenttia:

  1. Tiäkkö mulla on niin valuvat silimät että jo tuo rajaus yläluomeen menis johonaki leuas jos laittaisin sitä ku pitää pyöräillä johonki :(

    VastaaPoista
  2. Sun silmiin sopii niin kauniisti tuollainen kevyt meikkaus. Tykkään!!!
    Ja tulee paremmin "esiin" sun RUSKEAT silmät! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...