maanantai 14. helmikuuta 2011

Kulmakarvat - Kasvojen kehykset

Hola!

Nyt tärkeää asiaa kulmakarvoista!

Jokaisellahan on täysin uniikit kulmakarvat, mutta jokainen varmasti tuntee tämän yleisen normin, millaista kulmakarvamallia pidetään yleisesti kauniina. Tässä entryssä puhutaan lähinnä kulmakarvojen muotoilusta ja miten niitä tulisi nyppiä. Itselleen sopivan kulmakarvamallin saa aikaiseksi tingillä: anna karvojen rehottaa kasvuprosessin aikana ja nypi harkiten.

Omasta mielestäni kulmakarvoja voidaan verrata täysin esimerkiksi taulun raameihin: taulu on loppujen lopuksi todella pliisu, ellei taululla ole kehyksiä. Kulmakarvat toimivat samalla tavalla; ne nostavat kasvojen ilmettä ja muodosta riippuen voivat jopa viestittää toiselle ihmiselle millainen ihminen saatat olla. 

Alla kuvia erilaisista kulmakarvamalleista, joita löysin Googlen kautta. Tällä yritän selventää tätä mun "viestittämis"-osiota. Mun mielestä näiden ihmisten kulmakarvat ovat tietyllä tapaa tärkeä osa sitä, mitä he ovat ja millaisen kuvan he antavat itsestään toisille (=viestittävät).

"Hei olen oikeasti brunette?? :D" no ee, läppä ;)
Huomioikaa, tässä sama ihminen molemmissa kuvissa: mutta mikä ero kulmakarvoilla! :o

Anyways, you get the point. Yleisin kulmakarvamalli on todella upea, ja jollain tapaa mun mielestä jokainen nainen pyrkii saamaan tämän malliset kulmakarvat. Toteutustavat vaan saattavat vaihdella välillä paljonkin. 


Tässäpä erittäin helppo tapa kokeilla, menevätkö omat kulmakarvat samoihin muotteihin. Kokeile vaikka peilin edessä pitkällä meikkikynällä, siveltimellä, tai vaikkapa viivoittimella. En aio selittää kuvaa sen kummemmin, koska se on mielestäni aika selkeä. Nämä viivat asettavat tietynlaiset raamit, joiden avulla saa omista kulmakarvoista näyttävät ja kauniit. Tärkeimpänä kohtana pidän kuvan C. viivaa. 

Valitettavan usein ihmisillä näkee tietynlaisia "mokia" kulmakarvojen nyppimisessä. Eikä tässäkään mitään vikaa, jokaisen ihmisen kulmakarvat ovat uniikit ja kauniit sinällään. En siis morkkaa ja sano että sulla on vääränmalliset kulmakarvat, jos tunnistat itsesi seuraavasta. 

Joillain ihmisillä kulmakarvat vain sattuvat kasvamaan todella suoraan kasvojen mukaan, eikä luonnollista kaarta synny. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kulmakarvoja voisi muotoilla tämän yleisesti kauniina pidetyn mallin mukaisesti. Täytyy vain miettiä hieman enemmän mistä kohtaa nyppii! :)


Tässäpä esimerkki miten kulmakarvat kasvavat liian suorina kasvojen mukaan, eikä tätä ns. luonnollista kaarevuutta ole. 

EI NÄIN.

Monet ihmiset, joilla on tällaiset kulmakarvat, tekevät useimmiten juuri tämän virheen. Älä nypi karvoja pyöreiksi. Älä nypi kulmakarvoja yllä olevasta kohdasta lainkaan.

Saadaksesi kulmakarvoista pois pyöreyttä käytä näitä kikkoja:

1. Älä nypi tästä kohdasta, vaan anna sen kasvaa luonnollisesti. Välillä voit kuitenkin siistiä sitä, jos tarve vaatii. Siisti viistosti, älä pyöreästi.

2. Älä koskaan nypi kulmakarvojen yläpuolta. Jos yksittäiset karvat kasvavat häiritsevän pitkiksi, leikkaa ne saksilla kulmakarvojen muuta muotoa vastaavaksi. Alä siis nypi karvaa kokonaan pois! 

3. Tämä kohta on kulmakarvojen ns. kaarikohta, joka joillain ihmisillä kasvaa ns. "alaspäin". Voit tehdä kahdella tavalla saadaksesi kaarevat kulmakarvat.
- Jos olet virheellisesti nyppinyt kulmakarvojen yläpuolta, anna karvojen kasvaa. Älä enää nypi yläpuolta. Muotoile karvojen kasvettua uudelleen.
- Vedä kulmakarvaharjalla kaikki kaarikohdan karvat ylöspäin ja lisää kulmakarvageeliä, joka pitää karvat paikallaan. Nypi alimmat karvat varovasti kaarvaan muotoon. Nypi kuitenkin varovaisesti; nypi vähän kerrallaan, jotta saat kaaresta haluamasi mallisen. Älä tee liian radikaalia kaarta. Lopuksi leikkaa saksillä kohdan 2. mukaisesti. Käytä tulevaisuudessa aina kulmakarvageeliä ja korosta kaarretta sopivan värisin kajalein, varsinkin kaaren alapuolelta.

Toivotaan, että näistä vinkeistä oli hyötyä jollekulle :)

2 kommenttia:

  1. Kappas, meikäläinenki päässyt mukaan. :) Täytyy sanoa, että kulmakarvat ovat oikeasti olennainen osa tyyliäni ja oikeastaan yksi sen kulmakivistä. Omaan olemukseeni sopii se, että ne näyttävät piirretyiltä. En mitenkään tavoittele siis luonnollisuutta ;)

    VastaaPoista
  2. Joo voi hyvin olla mahdollista. Hain näitä kuvia vaan Googlesta hakusanalla "kulmakarvat" tai jotan sinne päin. En vain tajunnut että tuo kuva olis jopa jostain suomalaisesta, koska en sen kummemmin katsonut mistä niitä kuvia kpsailin. Kiva juttu että löysit itsesi :) Sopiihan et käytän tota kuvaa tuossa? Pitää varmistaa nyt kun tietää kuvan todellisen lähteen.

    Ja muutenkin, valkkasin, koska itse pidin sun kulmakarvoista juurikin sen takia että ne ovat juuri piirretyt ym. mitä sanoit, koska kaikki on omalla tavallaan kaunista :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...